Dr. Erbszt András:

Orvosi diplomámat 1988-ban szereztem a SOTE-n, 1993-ban szakvizsgáztam ortopédiából. 1994 óta foglalkozom gerincbetegek konzervatív (nem műtéti) és operatív kezelésével.

Tapasztalataim alapján meggyőződésem, hogy a gerincpanaszok zöme megfelelő konzervatív (nem műtéti) kezeléssel megszüntethető, a terápia legfontosabb eleme pedig a gyógytorna, majd a hosszú távú aktivitási program. A gerincbetegek életében a mozgásnak folyamatosan jelen kell lennie.

A Doctorfit Gerincambulanciát e felismerések alapján hoztam létre 2006-ban, ahol az elmúlt tíz évben több ezer beteg gyógyult meg nálunk.

A gerincgyógyászati kezelések egyes elemei (fájdalomcsillapítás, gyógytorna, masszázs, rehabilitációs edzés) összefüggő rendszert alkotnak , melyeket két évtizedes gyógyító munkám tapasztalatai alapján állítottam össze. A klinikán kidolgozott és alkalmazott gyógyító protokollról részletesen olvashat honlapunkon.

Amennyiben a páciensnek műtéti megoldásra van szüksége, magánellátásra és OEP által finanszírozott beavatkozásra egyaránt lehetőség nyílik. A betegek a privát műtéti ellátást a Dr. Rose Magánkórházban vehetik igénybe, míg a közfinanszírozott műtéteimet jelenleg a Szent János Kórház ortopédiáján és idegsebészetén végzem.

Sebészi hitvallásom szerint - amennyiben lehetőség van rá - minimal invazív beavatkozásokat végzek. Ez olyan műtéti típust jelent, amely a körülményekhez képest legkevésbé roncsolja a gerinc környéki szöveteket, elsősorban az izomzatot. Ezen elvek alapján kezdtem el 2011-ben az endoszkópos gerincműtétek végzését, illetve 2013-tól az elülső feltárásból végzett gerincstabilizációs műtéteket. Szintén a nevemhez köthető a pyriformis syndroma nevű betegség minimal invazív műtéti kezelése, melyet 2008-ban végeztem először Magyarországon.

Műtéti eredményeimről számos hazai és külföldi fórumon publikáltam. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a gerincbetegek ismerjék meg panaszaik okát, a lehetséges kezelési módokat, azok előnyeit és hátrányait. Erről írtam a „Gerinc fájdalom nélkül” című könyvemet is, mely eddig több ezer példányban kelt el.

Célom, hogy a Doctorfit Gerincambulancián tovább tökéletesítsük a gerinc-rehabilitációs programunkat, így minél több betegünk gyógyulhasson meg műtét nélkül.

Munkatársaink