Dr. Bognár Judit:

"Gyermekemre nézve, édesanyaként, és munkatársként is szeretnék segíteni a szülőknek abban, hogy gyermekeink gerincének strukturális, funkcionális elváltozásai időben felismerhetővé váljanak. Megfelelő gondozásukkal megelőzhető legyen felnőttkori gerincpanaszaik kialakulása és egészséges izomzatú, mozgással teli aktív gyermekként élhessenek."

Gyógyszerész diplomámat 1992-ben, egyetemi doktori címemet 1994-ben, egészségügyi szakközgazdász másoddiplomámat1996-ban, természetgyógyász végzettségem 2004-ben szereztem. A Dr. Fit életmód-filozófiával 2000-ben ismerkedtem meg, melynek hatására fokozott figyelemmel fordultam a civilizáció okozta ártalmak és - kapcsolódva a gerincklinika munkájához - a gerincbetegségek kezelésének lehetőségei felé.

Első lépésként a gerincbetegek konzervatív kezelési programjába kapcsolódtam be a gerincsebésszel együttműködve MORA terápeutaként, kihasználva a MORA rendszer lehetőségeit, a diagnosztikai és kezelési programokat, kiterjesztve azokat a mozgásszervi panaszok-, akut és krónikus gyulladások-, és izületi fájdalmak terápiás területeire.

2009-ben új feladatot vállaltam a gerincgyógyászati központ prevenciós munkájában. Megterveztem a gerincbeteg szűrőprogram protokolljait, és megkezdtem a gyermek és felnőtt gerincbeteg műszeres szűrővizsgálatok szervezését és koordinálását. Nap mint nap közreműködve a szakemberek szűrőmunkájában, megismerve és értékelve a vizsgálati mutatókat, elsődleges feladatomnak az 5-14 éves korosztály prevenciós szűrővizsgálatait tekintem, felhívva a figyelmet a megelőzés, rendszeres testmozgás, a sport, a törzsizomzat erősítése, az optimális testsúly, és az időben megkezdett rendszeres ortopédiai vizsgálatok szükségességére. Szerepet vállaltam a már panaszokkal érkező felnőttek szűrővizsgálataiban, szükség esetén szakorvosi ellátásuk és egyéni rehabilitációs kezelési programjuk koordinálásában.

Munkatársaink