Fáth Gabriella:

Szüleimnek köszönhetően már kisgyerekkorom óta a mindennapjaim részét képezi a mozgás, ők maguk mindketten öttusa szakedzők, éppen ezért korábban én is ezt a sportot űztem.

Véleményem szerint rendkívül fontos a mozgás szeretetének kialakítása már fiatalkorban, amely aztán egy életen át végigkíséri az embert, hiszen a mozgással nemcsak rengeteg betegséget előzhetünk meg, de nagyon sok mindenre meg is tanít bennünket.

Éppen ebből a mozgásszeretetből adódott, hogy ilyen téren is szerettem volna továbbtanulni, az edzői pálya helyett viszont inkább egy olyan szakmát szerettem volna választani, amellyel segíthetek az embereknek. Szerintem a sport és az emberekhez való odafordulás, segítés, tökéletes egyvelege a gyógytornász szakma.

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem. Amíg a gyógytornász alapképzés nagyon jó alapot biztosított a szakma bármely területén való elhelyezkedéshez, addig a mesterképzésen folytatott tanulmányaim során kicsit mélyebben is beleláthattam a szakmába. Megismerhettem számos posztgraduális képzést, többek között betekintést nyerhettem a Maitland koncepció szerinti manuálterápiába, Terrier féle lágyrész mobilizációs technikába és a Barvicsenko-féle manuálterápiába.

A terápia során fontosnak tartom a páciensekkel való kommunikációt, nagyon fontos, hogy megértsék a betegségük mivoltát és azt a folyamatot, ami végül a problémához vezetett, így könnyebben megértik a rehabilitáció folyamatát is, és aktívabban tudnak részt venni abban.

Tanulmányok:

Év Szak Egyetem
2014 Gyógytornász-fizioterapeuta Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
2017 Fizioterápia mesterképzés Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

Képzések:

Év Terület
2014 McKenzie „A” tanfolyam
2016 Kinematic Taping tanfolyam
2016 Neurodinamika tanfolyam
2016 Szegmentális stabilizációs tréning

Munkatársaink